Biografie

Shri Guru Anand Ji Maharaj Ji

De Hoogeerwaarde Heer pt. Koeldiepsing Anandbahadoer – Shri Guru Anand Ji Maharaj Ji – zijnde spiritueel leermeester van de Hindoe-religie – werd op 1 december 1970 geboren in Paramaribo te Suriname, als enige zoon en broer van zijn ouders en drie zussen.

Als jong kind werd de heer uitzonderlijk aangetrokken tot Hindoe tradities, ceremonies en leringen. Hij ontplooide een hoog empathisch vermogen (het aanvoelen van gemoedstoestanden van anderen) en bleek tevens een buitenzintuigelijke waarnemingsvermogen (= Extra Sensory Perception) te hebben.

Tijdens Zijn vijfde levensjaar verscheen aan Hem “Shri Bhagvati Mata Gauri Ji” (= Godin Shri Parvati Mata Ji). Zij is de wederhelft van de goddelijke persoonlijkheid Shri Shiv Ji. Zij symboliseert samen met Shri Shiv Ji de kracht om te creëren en te vernietigen. Shri Parvati Mata Ji is de schone Godin van het huwelijksgeluk. Zij staat symbool voor vruchtbaarheid en de schoonheid van de gehuwde vrouw in haar rol als toegewijde echtgenote en liefdevolle moeder. Shri Parvati Mata Ji is ook de godin van de puurheid en devotie.

Shri Guru Anand Ji Maharaj Ji heeft zijn lichaam, ziel en zaligheid gewijd aan Shri Bhagvati Mata Gauri Ji en versiert zijn lichaam voor de Schone met alle attributen die symbool staan voor de gehuwde hindoe vrouw. Zo golven lange donkere lokken langs zijn levenslustige gezicht, sindhur (rode kleur), kundala’s (= oorbellen) en churiya’s (= armbanden), een saree (= indiaas gewaad) elegant gedrapeerd om het lijf en doen zijn payals (= enkelbanden) telkens weer charmant de aankondiging van zijn komst.

Naast zijn charismatische uitstraling is het vooral de warme persoonlijkheid van Shri Guru Anand Ji Maharaj Ji die volgelingen aanspreekt. Zijn betoverende glimlach maakt van iedereen een welkome gast. Zijn spirituele levensbeschouwing nodigt uit om deelgenoot te worden van en tevens een bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Anderzijds maakt de inzet en vrijwilligerswerk het al jaren mogelijk dat Shri Guru Anand Ji Maharaj Ji zijn passie vol toewijding kan uitoefenen. In de waardevolle loyaliteit, warme steun en gedrevenheid van zijn volgelingen schuilt niet alleen de inspiratiebron van Shri Guru Anand Ji Maharaj Ji maar ook zijn behoefte en motivatie om steeds verder te gaan.
Vanuit zijn ambt van Priester verzorgt Hij dagelijks uiteenlopende tempeldiensten bij mensen thuis of op locatie. Als wijze Geestelijke geeft Hij zijn devoten persoonlijke raad bij kwesties en verstrekt Hij hun geloof. Als Guru Ji (= spiritueel leermeester) wijst Hij zijn devoten de weg en leert Hij hen al hetgeen wat Hij zelf geleerd heeft.

Met het Hindoeïsme als confessie en Shri Bhagvati Mata Gauri Ji diep in het hart richtte Shri Guru Anand Ji Maharaj Ji in het jaar 2006 Stichting Shri Nanda Devi Mandir op en realiseerde vervolgens in het jaar 2011 de komst van een Hindoe Mandir (= Tempel) te Vlaardingen genaamd “Shri Nanda Devi Mandir”. De aan de schone Godin toegewijde Mandir accommodeert en faciliteert velerlei activiteiten op het gebied van lichamelijke en geestelijk welzijnszorg, spirituele ontwikkeling, alsmede op het gebied van het bevorderen en in stand houden van de Hindoe religie en cultuur. Zij organiseert voornamelijk activiteiten als religieuze diensten, spirituele lezingen en vieringen van Hindoe hoogtijdagen. Devoten komen vanuit heel het land om de lezingen bij te wonen en de feestvreugde te delen.

De Mandir heeft devoten, sympathisanten en belangstellenden in Nederland maar ook in België, de Nederlandse Antillen, Afrika, India en Amerika